Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, profiterol

Çilekli Profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Profiterol



Profiterol tarifleri








Malzemeler



Hamuru için;


1 su bardağı un

1 su bardağı su

55 gr tereyağı, tuzsuz

1/2 çay kaşığı tuz

3 yumurta (L boy)



Yapılışı


Tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın Kaynattıktan sonra ocaktan alıp unu ekleyin ve spatula ile hızlı hızlı karıştırın İyice karıştırdıktan sonra, ocağa alıp orta ısıda 5 dakika karıştırarak pişirin Hamuru ocaktan alıp karıştırma kabına aktarın 5 dakika soğumasını bekledikten sonra yumurtaların birini ekleyip hamur yoğurma mikseri ile veya spatula ile karıştırın, sonra ikincisini ekleyip karıştırın ve sonra 3sünü ekleyip karıştırın


Hamur sıkma torbasına geniş ağızı duyu ekleyin Hamuru, hamur sıkma torbasına aktarın ve aralarında yaklaşık 3cm aralıklar bırakarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3 cm çapında topcuklar sıkın Unutmayın hamur pişince 2 misli kabarıyor Bu arada öneli olan bu işlemleri hızlı yapmak, hamuru çok bekletmeyin


Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin Ve pişme süresi bittikten sonra, fırının kapağını açmadan, içerde 20 dakika kadar beklettim


Kreması için;



2,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

1/2 su bardağı soğuk süt

1 kase doğranmış çilek

4-5 adet çilek, süslemek için

Renkli çikolata sosu için;



160 gr beyaz çikolata

160 gr krema

1-2 damla pembe gıda boyası

Yapılışı


Kreması için, vanilya, kremşanti ve 1/2 su bardağı süt hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin Ilınınca vanilyayı ekleyip soğutun Krem şantiyi 1/2 su bardağı soğuk sütle çırpıp, soğumuş kremaya katıp iyice karıştırın Topları dilerseniz delerek, bir krema sıkacağı yardımıyla, dilerseniz de keserek bu krema ile doldurun


Sosu için ise krema ve çikolatayı benmari usulü eritip içine 1-2 damla dilediğiniz rengi elde edene kadar katıp karştırın Ben sosu servisten 2-3 saat önce döküyorum Korkmayın hamur yumuşamıyor



Afiyet olsun !



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.