![]() |
Çilekli Profiterol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli ProfiterolProfiterol tarifleri ![]() Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı un 1 su bardağı su 55 gr tereyağı, tuzsuz 1/2 çay kaşığı tuz 3 yumurta (L boy) Yapılışı Tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur sıkma torbasına geniş ağızı duyu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() Kreması için; 2,5 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 1/2 su bardağı soğuk süt 1 kase doğranmış çilek 4-5 adet çilek, süslemek için Renkli çikolata sosu için; 160 gr beyaz çikolata 160 gr krema 1-2 damla pembe gıda boyası Yapılışı Kreması için, vanilya, kremşanti ve 1/2 su bardağı süt hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için ise krema ve çikolatayı benmari usulü eritip içine 1-2 damla dilediğiniz rengi elde edene kadar katıp karştırın ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ! |
![]() |
![]() |
|