Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, laz, yalancı

Yalancı Laz Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı Laz Böreği



Milföylü Yalancı Laz Böreği - Milföylü Tatlılar


Malzemeler :




- 8 yaprak (kare) milföy hamuru


- 2 yemek kaşığı pudra şekeri


- 1 tatlı kaşığı tarçın




Kreması için :




- 500 gr süt


- 3 yemek kaşığı buğday nişastası


- 6 yemek kaşığı tozşeker


- 10 adet çilek


- 1/2 paket meyva sosu




Yapılışı :




Milföy hamurları yumuşayınca bir yaprağı kare şeklinde 4'de kestim Bütün yaprakları aynı şekilde kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsime dizdim ve önceden ısıtılmış 185°C fırında milföyler kızarana kadar pişirdim Bu arada bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve meyva sosunu koyup muhallebi kıvamında pişirdim Muhallebinin içine çilekleri koyup mikserle çırptım Bu arada milföyle hamurlarım pişti Her kareyi ikiye ayırdım ama zaten bazıları pişerken kendiliğinden ayrılmıştı İçlerine kremadan koyup diğer yarısını kapattım Üzerine pudra şekerini tarçın ile karıştırıp süzgeç yardımıyla serptim Hem süslemek hemde farklı bir sunum olsun diye kürdanları batırdım Servise hazır hale geldi


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.