Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, muhallebili

Muhallebili güllaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili güllaç



Malzemeler:

8-9 güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
1 kivi
2 muz
1 kahve fincanı kiraz şekeri
Hazırlanışı:
* Şeker ve 35 bardak sütü tencereye alıp ısıtın Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın Yaprağı özenle alıp küçük bir kâsenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın

* Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kâselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın 4 kiraz şekerini süsleme için ayırıp kalanları doğrayın

* Güllaçları servis tabağına ters çevirip alın 4 güllacın üzerini doğranmış kiraz şekerlemesiyle kaplayın Diğer güllaçları üzerine ilave edin Meyveleri soyup dilimleyin ve güllaçların etrafını süsleyin Üzerlerini ayırdığınız kiraz şekerlemeleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.