Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, kuru, kızılcık, lokması, marmelatlı

Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye Lokması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye Lokması



Malzeme
3 su bardağı kuru fasulye (Dermasom, iri boy)
2 su bardağı şeker
1 adet soğan
2 su bardağı kızılcık marmeladı
5 adet karanfil
50 gr Margarin

Hazırlanışı

Pürenin Hazırlanması : Fasulyenin parçalanmışlarını ve ufak boylarını ayırıp, tel süzgece koyun
Kaşık ile ezerek bir kaba geçirin
İçine yağı koyup, karıştırın
Yapılışı :
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslat İki su yıkayıp tencereye koyun Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ilave edin
Bir soyulmuş soğana karanfilleri batırıp içine atın
Kısık ateşte pişirin Kaynamasına yakın üzerinde oluşacak köpüğü alın
Başka bir tencerede bir su bardağı suyun içinde şekeri eritin ve kaynatın
Pişen fasulyeleri süzüp bu şurubun içine koyun, 5 dakika kaynatın
Yapılan püreyi tabağın ortasına koyun etrafına fasulyeleri dizin Üzerine kızılcık marmeladını kaşıkla gezdirerek dökün

Not : Arzu edildiğinde krema da kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.