![]() |
Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye LokmasıMalzeme 3 su bardağı kuru fasulye (Dermasom, iri boy) 2 su bardağı şeker 1 adet soğan 2 su bardağı kızılcık marmeladı 5 adet karanfil 50 gr ![]() Hazırlanışı Pürenin Hazırlanması : Fasulyenin parçalanmışlarını ve ufak boylarını ayırıp, tel süzgece koyun ![]() Kaşık ile ezerek bir kaba geçirin ![]() İçine yağı koyup, karıştırın ![]() Yapılışı : Kuru fasulyeyi akşamdan ıslat İki su yıkayıp tencereye koyun ![]() ![]() Bir soyulmuş soğana karanfilleri batırıp içine atın ![]() Kısık ateşte pişirin ![]() ![]() Başka bir tencerede bir su bardağı suyun içinde şekeri eritin ve kaynatın ![]() Pişen fasulyeleri süzüp bu şurubun içine koyun, 5 dakika kaynatın ![]() Yapılan püreyi tabağın ortasına koyun etrafına fasulyeleri dizin ![]() ![]() Not : Arzu edildiğinde krema da kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|