![]() |
Kadayıflı Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadayıflı MuhallebiMALZEMELER 250 gr ![]() 1/2 su bardağı tereyağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı ceviz veya fındık Muhallebisi için; 1,5 kilo süt 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker 1 kutu çiğ krema (200 ml ![]() YAPILIŞI Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() Ayrı bir yerde krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır ![]() |
![]() |
![]() |
|