![]() |
Vejetaryen Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vejetaryen AşureVejeteryan Aşure Tarifi - Vejeteryan Aşure Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 2 bardak buğday 1/2 bardak pirinç 1/3 bardak kuru fasulye 1/3 bardak nohut 2 bardak şeker 1/2 bardak kuru üzüm 4 tane kuru incir, küçük parçalara kesilmiş 4 tane kuru kayısı, küçük parçalara kesilmiş 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam 1 bardak dövülmüş ceviz içi 1/2 bardak dövülmüş fındık Buğdayı, pirinci, fasulyeleri ve nohutu yıkayıp bir büyük tencereye koyun ve tepeleme su doldurup akşamdan ıslatmaya bırakın ![]() Ertesi gün tencereyi (dibi kalın bir tencere olmalı) orta ateşte tam bir saat ve sonra ateşi kısarak içindeki bakliyat iyice yumuşayıp suyu yarıya inene kadar iki saat daha pişirin ![]() Sonra iki bardak şeker ekleyerek bir yarım saat kadar daha kaynatın ![]() Kıvamı lapa gibi koyu olmalıdır ![]() ![]() Soğuduğunda üstlerine kuru üzüm, kayısı, fındık ve susam koyun ![]() Bu tatlı dolapta saklanmalı ve soğuk servis edilmelidir ![]() Nuh Peygamber'in tufandan sonra gemide kalmış ne malzeme varsa kullanarak bu tatlıyı yaptığı söylenir ![]() Ne bulabildiyse büyük kazana atıp uzun süre kısık ateşte yavaş yavaş pişirdiğine inanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|