![]() |
Çıtır Milföylü - Karamelli Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çıtır Milföylü - Karamelli Muhallebimuhallebili milföy - milföylü muhallebi tatlısıMalzemeler 5 - 6 adet milföy hamuru Muhallebisi İçin 1,5 lt ![]() 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya Karamel İçin 2 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı su 1/2 yemek kaşığı tereyağı 1 kutu (200 ml) çiğ krema Yapılışı Öncelikle süte unu, şekeri ve vanilyayı ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() Milföy hamurlarını ikiye kesin ve fırın tepsisine dizin ![]() ![]() ![]() Ayrı bir yerde karameli hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğuyan muhallebillebilerin üzerine önce karamelli sostan, sonra da ufalanmış milföylerden koyup servis edin ![]() Not: Bu tatlıyı her yaptığımızda karamelin neredeyse yarısı artıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|