Kuru Meyveli Turta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyveli TurtaKuru Meyveli Turta - Meyveli tatlılar MALZEMELER 5-6 adet kuru incir 5-6 adet kuru kayısı 1 avuç kuru üzüm 1 kaşık tereyağı 1 tatlı kaşığı tarçın HAMURU İÇİN 1 adet yumurta 200 gr tereyağı 1 çay kaşığı kabartma tozu Aldığı kadar un 1 çay bardağı pudra şekeri YAPILIŞI Hamurumuzun malzemeleri yoğrulur ve bir fırın kabına yağlandıktan sonra kenarları yükseltilerek yayılır Diğer yandan incir ve kayısılar yarım saat kadar sıcak suda bekletilerek süzülür Islanan kuru meyveler 3'e, 4'e bölünerek kuru üzümlerle beraber tereyağında hafifçe kavrulur ve hamurumuzun üstüne yerleştirilirler 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilen turtamız ılık olarak üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir |
|