![]() |
Pratik Milföy Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Milföy Baklavasımilföylü tatlılar - milföylü tatlı - milföylü tatlı tarifleri - şerbetli tatlılar ![]() Pratik milföy baklavası malzemeleri 8 kare milföy hamuru 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 çorba kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı 2 çorba kaşığı tozşeker Şerbet için: 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu Pratik milföy baklavası hazırlanışı Pratik milföy baklavası: Ceviz, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın ![]() Milföy hamurlarının her birini dört eşit parçaya keserek küçük kareler haline getirin ![]() Herbirinin ortasına birer tutam cevizli karışım ekleyip köşelerini üstte birleştirerek gül şeklini verin ![]() Fırın tepsisine yanyana dizin ![]() 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Soğumaya bırakın ![]() Şerbeti hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın ![]() Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ateşten alın ![]() Soğuk milföy baklavasının üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün ![]() Şerbeti iyice çekince Antep fıstığı serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|