Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cezerye, usulü

Ev Usulü Cezerye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü Cezerye



Cezerye Nasıl Yapılır - Cezerye Tarifi - Cezerye Yapılışı

Ev usulü cezerye malzemeleri


4 havuç


3 su bardağı tozşeker


1 su bardağı su


1 tatlı kaşığı un


1 tatlı kaşığı nişasta


1 su bardağı ceviz


1 çay bardağı çekilmiş fındık

Ev usulü cezerye hazırlanışı


Havuçları temizleyip rendeleyin

Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı

su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla

karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin


Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın

Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün

Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın


Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip

üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.