![]() |
Ev Usulü Cezerye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Usulü CezeryeCezerye Nasıl Yapılır - Cezerye Tarifi - Cezerye Yapılışı ![]() Ev usulü cezerye malzemeleri 4 havuç 3 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı nişasta 1 su bardağı ceviz 1 çay bardağı çekilmiş fındık Ev usulü cezerye hazırlanışı Havuçları temizleyip rendeleyin ![]() Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin ![]() Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın ![]() Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün ![]() Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın ![]() Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|