![]() |
Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali Tatlısı Nasıl Yapılırşambalı tatlısı tarifi - şuruplu tatlılar - tatlı tarifleri - şambali nasıl yapılır ![]() Şambali malzemeleri 1 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı Şurup için 3 su bardağı su 3 su bardağı tozşeker Üzeri için 10-12 antepfıstığı içi Şambali hazırlanışı Şekerle yoğurdu bir kaba alıp çırpın ![]() İrmik, un, karbonat ve antepfıstığı içini ilave edip karıştırın ![]() Fırın kabını yağlayıp hamuru içine dökün ![]() Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ![]() Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın ![]() Karışım koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın ![]() Şurubu şambalinin üzerine gezdirip yarım saat bekletin ![]() Antepfıstıklarıyla süsleyip servis yapın ![]() Şambali artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|