Kuru Meyveli Portakallı Parfe |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Meyveli Portakallı ParfeMalzemeler * 2 Paket (sade) Krem Şanti * 2 Su Bardağı (400 ml) Süt * 1 Paket Vanilya * 5 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı * 3 Yemek Kaşığı (iri kırılmış) Ceviz * 1 Paket (sade) Piknik Bisküvi * 1 Paket (kakaolu) Piknik Bisküvi * 1 Adet Portakal'ın Kabuğu (rendelenmiş) Yapılışı * Kuru meyveleri ılık suda 10 dk kadar bekletin Suyunu süzüp, peçete ile iyice kurulayın * Krem şanti ve vanilyayı, soğuk süt ile çırpıp, hazırlayın * Bisküvileri minik minik bir süzgecin içine kırın Süzgeci iyice sallayarak, tozlarının dökülmesini sağlayın (Bisküvi tozları, krem şantinin beyaz görüntüsünü bozmuyor bu şekilde, beyaz zemin üzerinde renkli noktalar oluyor dilimleyince) * Cevizleri elinizle iri iri kırın * Portakalın kabuğunu, rendenin küçük tarafı ile rendeleyin * 22 - 24 cmlik bir kek kalıbı veya o ölçülerde bir borcamın tabanına buzdolabı poşeti serin (strech film çok ince olduğu için yırtılıp tatlıya yapışabiliyor) * Hazırladığınız krem şantinin içine, sırasıyla, portakal kabuğu, ceviz, kuru meyveler ve bisküvileri ekleyin Her malzemeyi ekledikten sonra karıştırın * Üzerini kapatarak, 2 saat kadar buzdolabında bekletin Daha sonra derin dondurucuya koyup, en az 1 gece bekletin * Servis yapmadan 4-5 dk önce oda sıcaklığına çıkarıp, rahatlıkla dilimleyebilirsiniz Dilimledikten sonra da 4-5 dk bekletip öyle servis etmenizi öneririm * Parfe'yi derin dondurucuda 5-6 gün saklayabilirsiniz |
|