Koyun Şekilli Erzincan Lokumu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Koyun Şekilli Erzincan Lokumubayram tatlıları - erzincan lokumu nasıl yapılır ![]() Malzemeler; *250 gr oda sıcaklığında margarin ( veya tereyağı) *1 su bardağı toz şeker *1 yumurta *1 paket kabartma tozu *Aldığı kadar un ( takriben 3 su bardağı ancak yinede kıvama göre artabilir )*Üstüne dökmek için pudra şekeri ![]() Hazırlanışı; 1 Pudra şekeri hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun![]() 2 Hamurun kıvamı kurabiyeden yumuşak, kekten daha yoğun olacak![]() 3 Hazırlanan hamuru dikdörtgen orta boy bir borcama yada tepsiye elinizle yayıp, üstünü düzeltin![]() 4 Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin Çok kızartırsanız lokum sert olur![]() 5 Kızaran Erzincan Lokumunu fırından çıkarıp soğutun İyice soğuduktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek, üstüne bolca pudra şekeri dökün Afiyet olsun![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|