Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurması, helva

Helva Dondurması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Helva Dondurması



Malzemeler


• 1,5 su bardağı ceviz içi

• 1 su bardağı eritilmiş margarin

• 1 çorba kaşığı toz şeker

• Yarım kilo tahin helva

• 15 su bardağı süt

• 15 su bardağı dövülmüş betibör bisküvi

• 1 kutu kremşanti

Sosu için


• 15 su bardağı taze veya dondurulmuş frambuaz veya böğürtlen

• 1 çorba kaşığı tozşeker

• 2 tatlı kaşığı nişasta



Yapılışı


Betibör bisküviler toz haline gelene kadar rondodan geçirilir Tavada margarin eritilir, bisküvilere eklenir,


1 kaşık şekerle beraber yoğrulur Derin bir cam tepsiye bastıra bastıra, yerleştirilir Helva, un haline gelene kadar rondodan geçirilir İçine süt ve toz kremşanti eklenir iyice karıştırılır


Bisküvilerin üzerine dökülür iyice yayılır Donması için yaklaşık 1 gün buzdolabında bekletilir


Servise yakın bir zamanda sosu hazırlanır Frambuaz, rondodan geçirilir, tencereye konur İçine nişasta ve toz şeker ilave edilerek karıştıra karıştıra pişirilir Tatlı iyice donduktan sonra buzdolabından alınır

Üzerine frambuazlı sos dökülür ve ceviz içi serpilerek servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.