![]() |
İrmikli Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Revanişerbetli tatlılar - irmikli tatlı tarifleri - revani nasıl yapılır ![]() Revani malzemeleri 4 yumurta 1 su bardağı ayçiçeği yağı 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Şerbeti için 5 su bardağı su 4 su bardağı toz şeker Yarım limonun suyu Üzeri için Kaymak Frenk üzümü Revani hazırlanışı Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın ![]() Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ![]() Soğumaya bırakın ![]() Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın ![]() İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın ![]() Hamuru yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün ![]() 1 saat dinlendirin ![]() Kaymak ve frenk üzümü ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|