Saray Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Tatlısı TarifiMalzeme: 2 adet yumurta 100 gr dövülmüş fındık 1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Şerbeti için malzemeler 1/4 limon suyu 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Hazırlanışi Tatlımızın şerbeti için bir tencereye 2,5 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri koyup kaynatalım,şerbetin içine çeyrek limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım ![]() Başka bir kabın içinde 1 paket margarin,kabartma tozu,1 fincan zeytinyağı ve unu karıştıralım Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını malzemenin içine ilave edelim Yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak ve yassı biçimde şekillendirelim Ayırdığımız yumurtanın sarısından sürüp,üzerine dövülmüş fındık serpelim 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirip ardından şerbetimiz soğuk olacak şekilde tatlımızın üzerine dökerek servis yapalım![]() Afiyet olsun |
|
|
|