Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fukara, keşkülü

Fukara Keşkülü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fukara Keşkülü




MALZEMELER


10 su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

1 kahve fincanı toz antep fıstığı

1 kahve fincanı toz badem

2 kahve fincanı pirinç unu

1 çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı soğuk su
Yapılışı:


Süt, tozşeker, antepfıstığı ve bademi tencerede karıştırıp ocağa oturtun Pirinç unu ve nişastayı bir kaba alın Üzerine soğuk su döküp açtıktan sonra, kaynayan keşküle ekleyin Koyulaşana kadar sürekli aynı yönde karıştırın Nişastanın kokusu gidene kadar pişirin Ateşten alıp kaselere boşaltın Soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.