Saray Usulü Sakızlı Sütlaç |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usulü Sakızlı Sütlaçmalzeme: 8 su bardağı süt 7 çorba kaşığı tozşeker 1 kahve fincanı kırık pirinç 1 çorba kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı tarçın 2 parça damla sakızı yapilisi Pirinç unu ve nişastayı bir kapta harmanlayın 1 bardak suyu azar azar ilave ederek hazırladığınız karışımı bulamaç haline getirin Pirinci bol suyla yıkayıp süzün Tencereye alıp 15 bardak su ilave edin Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın Sütü ekleyip bir taşım kaynatın Dövülmüş damla sakızını nişastalı karışımı azar azar ilave edin Sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Şekeri ekleyip koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin Ocaktan alıp servis kaselere paylaştırın Üzerlerine toz tarçın serpiştirip ılık servis yapın |
|