Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahududu, peltesi

Ahududu Peltesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahududu Peltesi



Kullanılacak malzeme:


100 gr buğday nişastası,

1 su bardağı tozşeker,

4 bardak su,

1 kg ahududu


Yapılışı:


Ahududu ayıklanıp yıkandıktan sonra süzgece konur Suyu süzüldükten sonra elle sıkılarak meyvenin suyu çıkarılır Posası bir kenara ayrılır


Nişasta bir miktar su içinde ezilir, koyu bir bulamaç haline getirilir Ahududu suyu, 1 su bardağı tozşeker ve 2 bardak su tencereye konulup orta ateşe oturtulur Nişasta ince ince atatılarak ve ara vermeden karıştırılarak eklenir ve karışım kaynatılır


Kaynama başlayınca eldeki posa da katılarak karışım iyice koyulaşınca-ya kadar karıştıra kanştıra kaynatılır Sonra ateşten alınıp komposto tabaklarına boşaltılıp donması beklenir Pelte komposto tabaklarında iyice soğuyup donduktan sonra buzdolabında biraz soğutularak servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.