![]() |
Şeftalili Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftalili MuhallebiŞeftalili Muhallebi Hafif bir yaz tatlısı ![]() Malzemeler 1 lt ![]() 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya 2 adet şeftali (Ne çok sert, ne çok yumuşak) Sosu İçin 2 su bardağı şeftali suyu 4 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı pudra şekeri Yapılışı Öncelikle süt, şeker, un ve vanilyayı kaynatarak muhallebi kıvamına getirene kadar pişirin ve soğumaya bırakın ![]() Muhallebi ılıyınca mikserle iyice pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Soğuyan ve çırpılan muhallebinin içine kabuğunu soyduğunuz şeftalileri minik minik doğrayın ![]() ![]() ![]() Muhallebiler soğurken küçük bir tencere ya da tavada şeftali suyu, nişasta ve şekeri pişirerek sosu hazırlayın ![]() ![]() Ölçüsü: 1 su bardağı meyve suyu + 2 yemek kaşığı mısır nişastası + 1 yemek kaşığı pudra şekeri Meyveli sosu kâselerdeki muhallebilerin üzerine paylaştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|