![]() |
Krem Anglez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krem AnglezMalzemeler: 250 gr ![]() 85 gr ![]() 1 kahve kaşığı vanilya, 1 tutam tuz, 2 yumurtanın sarısı ![]() Yapılışı: Orta boy bir tencerede süt, tozşeker, vanilya ve tuzu karıştırıp, orta ateşte kaynatıp tencereyi ocaktan alın ![]() Büyükçe bir kapta yumurta sarılarını bir yumurta teliyle çırpın ![]() ![]() Kabı orta ateşte oturtup tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak krema koyulaşana kadar pişirin ![]() ![]() Krema koyulaşınca kabı ateşten alıp tamamen soğuyana kadar bir kenara kaldırın ![]() Sütlü tatlılarda ve dondurmalarda kullanabilirsiniz alıntı |
![]() |
![]() |
|