Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düğüm, lokma

Düğüm Lokma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğüm Lokma



Düğüm Lokma Tarifi - Düğüm Lokma Yapılışı - Düğüm Lokma Nasıl Yapılır - Düğüm Lokma Malzemeleri

2 adet yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabrtma tozu

1 tutam tuz

Yeteri kadar un

Şerbet için:

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

1 çorba kaşığı limon suyu

Kızartmak için:

1,5 su bardağı sıvıyağ


Hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur hazırlanır 20 dakikalığına dinlenmeye bırakılır Bu arada şerbet kaynatılır Dinlenen hamurdan yarım ceviz kadar parçalar alınır Masada 3 parmak eninde çubuk yapılır Çubuk ortadan bükerek bir tur düğüm attırılır Bütün düğümler hazırlanınca kızgın yağda kızartılır Soğumuş şerbete atılır Şerbette yarım saat tutulduktan sonra servise sunulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.