![]() |
Şam Tatlısı - Antakya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şam Tatlısı - AntakyaŞam Tatlısı - Antakya Malzemeler: Hamuru için ; 1 bardak şeker Yarım kilo irmik 1 su bardağı süt 1 su bardağı yoğurt 1 paket karbonat Tahin Pekmez 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı kakao Hindistan cevizi Ceviz Şerbeti için ; 4 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Birkaç damla limon Yapılışı: Şerbet için, orta boy çelik tencerede 3,5 su bardağı su, 4 su bardağı şeker ve 3-4 damla doğal limon (konsantre sadece limon suyu olan değildir) eklenerek yüksek ocak ateşinde karıştırılır ![]() ![]() Hamuru için; Derin cam kapta 1 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 bardak şeker karıştırılır ![]() ![]() ![]() Tatlı için ayrılan boş fırın tepsisinin zeminine tahin yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|