![]() |
Havuçlu Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Revanişerbetli tatlılar - revani nasıl yapılır - havuçlu revani tarifi - şerbetli tatlı tarifleri ![]() Havuçlu revani malzemeleri 3 yumurta 3 kahve fincanı toz şeker 3 kahve fincanı yoğurt 3 kahve fincanı irmik 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı 3 ![]() 2 rendelenmiş havuç 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Havuçlu revani hazırlanışı Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın ![]() Soğumaya bırakın ![]() Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın ![]() Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, i rmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ![]() Kare ya da dikdörtgen cam fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın ![]() 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün ![]() En az 30 dakika dinlendirin ![]() İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın ![]() Havuçlu revani artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|