Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, revani

Havuçlu Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Revani



şerbetli tatlılar - revani nasıl yapılır - havuçlu revani tarifi - şerbetli tatlı tarifleri

Havuçlu revani malzemeleri

3 yumurta


3 kahve fincanı toz şeker


3 kahve fincanı yoğurt


3 kahve fincanı irmik


1 kahve fincanı ayçiçeği yağı


35 kahve fincanı un


2 rendelenmiş havuç


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu

Şerbeti için


3 su bardağı toz şeker


3 su bardağı su


Yarım limonun suyu


Havuçlu revani hazırlanışı

Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın

Soğumaya bırakın


Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp mikserle çırpın

Çırpılmış şeker ve yumurtaya yoğurdu, i

rmiği, ayçiçeği yağını, unu, rendelenmiş havucu,

kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın


Kare ya da dikdörtgen cam fırın kabını yağlayın ve hamuru aktarın

180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

Tatlıyı fırından çıkarıp soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökün


En az 30 dakika dinlendirin

İsteğe göre krema ve toz fıstık serpiştirip servis yapın

Havuçlu revani artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.