Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sütlaç, trabzon

Sütlaç - Trabzon

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlaç - Trabzon



Sütlaç - Trabzon





Malzemeler:

1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

6 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı:

Yarım çay bardağı pirincin beyaz suyu gitmesi için sudan geçirilerek yıkanır Yarım çay bardağı pirinç küçük bir tencereye konulur, orta ocak ateşte 1 su bardağı su ile haşlanır Ortalama 5-6 dakika pişmesi gerekir Haşlanan pirinçleri orta boy tencereye alarak üzerine 1 litre sütü yavaşça ve karıştırarak orta ocak ateşte koyulaştırılır Koyulaşan sütlacın 6 çorba kaşığı toz şekeri konarak karıştırılmaya devam edilir Eğer sütlacın baygın olmamasını istiyorsak yarım çay kaşığı tuz atılır Sütlaç katılaşınca orta ocak ateşten alınır Kâselere doldurularak soğuması beklenir 4-6 kişilik servis edilir Ortalama pişme süresi 20 dakikadır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.