![]() |
Osmanlı Peynir Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Peynir TatlısıPeynir Tatlısı Tarifi - Peynir Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Tatlı Tarifleri 250 gr ![]() 125 gr ![]() 200 gr ![]() 3 bütün yumurta 2 kahve kaşığı karbonat 200 gr ![]() 100 gr ![]() Şurubu: 1+1/2 kg ![]() 1+1/2 kg ![]() 1 limonun suyu Şurup malzemesini hep beraber 2 kaynatın ![]() ![]() Peyniri 2 saat ılık suda ıslayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru bir yere topladıktan sonra 3 cm ara ile tepsiye bir kaşığın ucu ile ceviz büyüklüğünde veya bir sıkma torbası ile baş parmak kalınlığında ve baş parmak kadar düz şekilde sıkıp pişiriniz ![]() ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|