![]() |
Altın Top |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın TopMalzemeler: 6 adet portakal 1 litre süt 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı pirinç unu 1 çay bardağı nişasta 1 portakal kabuğunun suyu ve rendesi Süslemek için: Fındık, fıstık Tarifi: Tencereye sütü, şekeri, pirinç unu, nişastayı koyun karıştırın, ateşte dibini tutturmadan karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin ![]() Portakalların üzerinden bir kapak açın içlerini bıçak yardımı ile boşaltın, pişirdiğiniz muhallebiye portakal kabuğu ve suyu, dövülmüş bademi ilave edin, karıştırın portakallara doldurun, 2-3 saat dinlendirin, üzerini süsleyip servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|