CEVİZ TATLISI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
CEVİZ TATLISI![]() HAMURUN MALZEMELERİ 2 su bardağı ceviz 2 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı süt aldığı kadar un bir tatlı kaşığı karbonat NOT:Normalde ölçüler birer su bardağı süt,yağ ve cevizden oluşuyor Fakat bu tarifte iki su bardağı ölçüden yapildi Tatlıyı denemek isteyen arkadaşların, her bir su bardağı ölçüden yapmalarını öneririm Tabii eğer kalabalık değillerse![]() ŞURUP MALZEMELERİ 3 5 su bardağı şeker3 su bardağı su 4-5 damla limon suyu HAZIRLANIŞI Bütün malzemeleri kullanarak,yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamur,kulak memesi yumuşaklığında olacak Kek hamuru gibi cıvık olmamalı Fırın tepsisini yağlamaya veya unlamaya gerek yok Hamurunuzu tepsiye avucunuzla bastırarak yayın 175 derecede,üzeri kızarıncaya kadar pişirin![]() Kaynattığınız şurubu,biraz ılıtıp,soğuk hamurun üzerine dökün ![]() Afiyet şeker olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|