Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, lokma, zeytinli

Havuçlu Zeytinli Lokma

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Zeytinli Lokma



Havuçlu Zeytinli Lokma Tarifi - Havuçlu Zeytinli Lokma Yapılışı - Havuçlu Zeytinli Lokma Nasıl Yapılır - Havuçlu Zeytinli Lokma Malzemeleri

Malzemeler (8 kişilik):

2 adet orta boy havuç

3-4 diş sarımsak

Yarım demet dereotu

2 adet ekmek hamuru

16 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin

Kızartma için sıvıyağ


Yapılışı:

Havuçların dışını bir bıçakla kazıdıktan sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Küçük doğranmış sarımsakları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin Ekmek hamurunu da ilave ettikten sonra iyice yoğu-run Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinize çok az sıvıyağ sürün Hamuru elinizde yuvarlayın Hamura baş parmağınızı batırarak bir çukur açın Bu çukura çekirdeği çıkarılmış zeytini yerleştirip kapatın Lokmaları kızgın sıvıyağda kızartın Fazla yağını süzmek için kâğıt havlunun üzerinde bir süre bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.