![]() |
Pişmaniye Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pişmaniye Nasıl Yapılırpişmaniye tarifi - pişmaniye yapımı - pişmaniye yapılışı - pişmaniye macunu nasıl hazırlanır ![]() Şeker ve sudan oluşan karışım bir kazanda 165 dereceye kadar kaynatılır ![]() ![]() ![]() Macun halini almış şeker daha sonra beyazlatma işlemine tabi tutulur ![]() ![]() ![]() Diğer yandan un ve yağdan oluşan ve bir kazanda 7-8 saat pişen özel hamur, pişmaniye’nin çekileceği büyük tepsiye belli bir miktar yayılır ![]() ![]() Şeker, esnedikçe ve tepsi genişliğinde açıldıkça katlanıp tekrar açılır ![]() ![]() Şeker tel tel ayrılıp hamur kaybolduktan sonra artık "pişmaniye" olmuştur ![]() ![]() Çekilen pişmaniye’nin bir kısmı tel tel yemekten hoşlananlar için o şekilde paketlenirken, büyük bir kısmı sade, kakaolu ve şamfıstıklı olarak özel fincanlar ile top haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|