Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
revani, yağsız

Yağsız Revani

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağsız Revani



Malzemeler
6 Adet yumurta
yarım su bardağı tozşeker
1 dolu su bardağı
irmik
yarım su bardağı un
Yarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek için;
Hindistancevizi,
fındık ve yeşil fıstık
Yapilisı
Yumurtaları bir kaba kırıp yarım bardak tozşeker katarak mikserde 10 dk çırpın Yumurtalar iyice koyulaşınca unlu irmik ve limon rendesi koyup tahta kaşıkla karıştırın
25-27 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp unlayın; yumurta karışımını içine boşaltın Orta ısılı fırında 40-45 dk pişirin
Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatıp köpüğünü alın, limon sıkıp kabuğunu içine atın Şurubu soğuduktan sonra sıcak revaninin üzerine boşaltın Fırında 5 dk bırakıp çıkartın
Revani soğuduktan sonra tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırın, hafifçe sallayıp tepsiden kurtulmasını sağlayın ve yuvarlak bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirerek tabağa aktarın Üzerini süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.