![]() |
Yağsız Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağsız RevaniMalzemeler 6 Adet yumurta yarım su bardağı tozşeker 1 dolu su bardağı irmik yarım su bardağı un Yarım limon kabuğu rendesi Şurubu; 4 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1/4 limon Süslemek için; Hindistancevizi, fındık ve yeşil fıstık Yapilisı Yumurtaları bir kaba kırıp yarım bardak tozşeker katarak mikserde 10 dk çırpın ![]() ![]() 25-27 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp unlayın; yumurta karışımını içine boşaltın ![]() ![]() Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatıp köpüğünü alın, limon sıkıp kabuğunu içine atın ![]() ![]() ![]() Revani soğuduktan sonra tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırın, hafifçe sallayıp tepsiden kurtulmasını sağlayın ve yuvarlak bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirerek tabağa aktarın ![]() |
![]() |
![]() |
|