![]() |
Güllaç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güllaç Nasıl YapılırGüllaç yapımı - Ramazanların vazgeçilmez tatlısı güllaç - Güllaç tarifiRamazan ayının en popüler olan tatlısı güllaç değişik türlerde yapılırsa, klasik güllaç her damak zevkine uygundur ![]() Yapması çok kolay olan geleneksel tatlı içerisine koyulan malzemeyi tercihe göre azaltır veya artırabilirsiniz ![]() Gül suyu klasik güllaca çok iyi giden bir şerbettir ![]() ![]() Malzemeler; 1- 4 Yaprak güllaç 2- 1 Litre süt 3- 1 Bardak şeker 4- 200 Gram ceviz içi 5- 1 Paket vanilya 6- Gül suyu Hazırlanışı; 1- Güllaç yaprağı dizmeden önce sütü ateşe koyun ![]() 2- Süt ılıyıncaya kadar vanilya ve şeker ilave edin ![]() 3- Kaynamış olan sütü ateşten alın ve ılıması için bekleyin ![]() 4- Bir tepsi içerisine güllacı serin ![]() 5- Üstünde süt gezdirin ve ceviz serpin ![]() 6- Bütün güllaç yapraklarını aynı biçimde üst üste koyun 7- Güllacı 30 dakika süre ile buzdolabında bekletin ![]() 8- Güllacı kesinlikle soğuk bir şekilde servis edin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|