![]() |
Künefe Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Künefe Nasıl Yapılırkünefe tarifi - künefe şerbeti nasıl yapılır - künefe şurubu yapılışıKünefe Antakya, İskenderun yöresine ait çok ünlü bir tatlı olmasına rağmen bugün sadece bu yörelerimizde değil, Türkiye ‘nin hemen her yerinde yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: - Bir kilogram taze tel kadayıf - Dört yüz gram tereyağı - Yedi yüz gram tuzsuz peynir ![]() Künefe peyniri bulamazsanız, dil peyniri kullanabilirsiniz ![]() Şurup için: Bir su bardağı su ile bir su bardağı toz şeker kaynatıp, sonra ılıtacağız Yapılışı: Öncelikle tereyağını eriterek işe başlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Onun üzerini de yeniden tel kadayıf ile kapatıp, güzelce bastıralım ![]() ![]() ![]() ![]() Künefeyi çevirirken sürekli altını da kontrol edelim ve kızardığını gördüğümüzde, tıpkı omlet gibi çevirmek zorundayız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|