![]() |
Çilek Soslu Profiterol |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Soslu ProfiterolProfiterol Tarifi - Profiterol Nasıl Yapılır - Profiterol Tarifleri - Çilekli Profiterol Çilek soslu profiterol malzemeleri 35-40 adet için Hamur malzemesi 1 çay bardağı margarin 3 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı su Krema için 5 yumurta sarısı 1 ![]() 1 kahve fincanı un 2 su bardağı süt 1 su bardağı süt kreması 1 portakal Üzeri için 1 kahve fincanı çilek sosu Çilek soslu profiterol hazırlanışı Margarin ve suyu derin bir tavaya alıp yağ eriyinceye kadar ısıtın ![]() Kaynamaya başlayınca ateşten alın ![]() Unu azar azar ilave ederek karıştırın ![]() Pürüzsüz bir karışım elde edince tekrar ateşe alın ![]() Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin ![]() Hamur koyulaşınca düz bir tepsiye döküp soğutun ![]() Hamuru derin bir kaseye alın ![]() Yumurtaları birer birer ekleyip iyice karıştırın ![]() Düz uçlu sıkma torbasına doldurun ![]() Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp unlayın ![]() Hamuru ceviz büyüklüğünde, en az 2 cm aralıklarla tepsiye sıkın ![]() (Yaklaşık 40 top olacaktır ![]() Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin ![]() Toplar kabarınca fırından çıkarın ve ince bir şiş batırarak içlerindeki havayı alın ![]() Tekrar fırına yerleştirip 5 dakika daha pişirin ![]() Pembeleşince çıkarıp soğumaya bırakın ![]() Portakalın kabuğunu rendeleyin ![]() Sütü ve portakal kabuğu rendesini derin bir tencereye alıp kaynatın ![]() Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın ![]() Unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın ![]() Kaynar sütü azar azar ilave ederek mikserle çırpın ![]() Karışımı tencereye alın ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ![]() Ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın, soğumaya bırakın ![]() Tamamen soğuduktan sonra kremayı ilave edip karıştırın ![]() Hamur toplarını keskin bir bıçakla enine ikiye kesin ![]() İçlerine krema doldurup servis tabağına dizin ![]() Üzerlerine çilek sosu gezdirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|