![]() |
Hindistancevizli Kayısılı Pirinç Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindistancevizli Kayısılı Pirinç TatlısıMalzemeler: 6 kişilik 500 ml süt, 125 g hindistancevizi rendesi, 50 g pirinç, 1 çubuk tarçın, 1 parça limon kabuğu, 4 yaprak açık renkli jelatin, 200 g krema, 1 paket vanilya, 750 g kayısı, 2 çorba kaşığı dilimlenmiş badem, 2 çorba kaşığı şeker, 3-4 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, biraz limonotu (melis) Tarifi: Sütü hindistancevizi ile bir taşım kaynatın, bir tülbentten geçirin, tülbentteki hindistancevizini iyice sıkın ![]() ![]() ![]() Tarçın ve limon kabuklarını sütlü pirinçten çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlü pirinci 6 küçük kaba doldurun ve 6 saat (1 gece) bozudolabında sertleşmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lıntı |
![]() |
![]() |
|