Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmasiye, sütlü, vanilyalı

Vanilyalı Sütlü Elmasiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vanilyalı Sütlü Elmasiye



Kullanılacak malzeme:


750 gr süt,

1 çubuk vanilya,

10 yumurta,

1 su bardağı tozşeker,

37,5 gr jelatin yaprağı



Yapılışı:


Jelatin yaprağı ıslatılır 750 gr süt bir taşım kaynatılır Süt kabarırken içine vanilya çubuğu atılır ve kaynamaya başlayınca ateşten indirilip ağzı kapalı olarak 2 saat bekletilir Bu süre sonunda 10 yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşekerle iyice çırpılarak köpük haline getirilir


Sonra bu köpük, içinden çubuk vanilya alınmış ve hızlı hızlı karıştırılmakta olan süte katılır ve kap ateşe oturtulur Kaptaki karışım koyulaşmaya başlamadan suyu sıkılmış ve ufalanmış jelatin eklenir Şöyle bir karıştırıldıktan sonra kap ateşten indirilir İçindekiler kalıplara boşaltılıp soğumaya bırakılır


Servis edildiği zaman kalıplar birkaç saniye kaynar suda tutulur Sonra servis tabaklarına baş aşağı edilerek boşaltılır Ve birkaç dakika daha buzdolabında tutulduktan sonra servis yapılır





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.