![]() |
İncirli Puding |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İncirli Pudingpuding tarifi - incirli puding nasıl yapılırMalzemeler: 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı 180 gr (1 su bardağı) kuru incir (sapları ayıklanıp doğranmış) 90 gr (1/2 su bardağından biraz az) şeker 90 gr (1 su bardağı) bayat ekmek içi 90 gr (3/4 su bardağı) un (elenmiş) 1 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı tarçın (dövülmüş) 2 yumurta 100 gr (1/2 su bardağı) süt 1/2 limonun suyu Yapılışı: Orta boy bir puding kalıbını 1/2 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayıp, bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir kaseye incir, şeker, bayat ekmek içi ve 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı koyup, karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı kaşıkla puding kalıbına boşaltınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Puding kabını bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, puding kalıbını çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu güzel kokulu hafif pudingi, yemeklerden sonra meyve sosu ya da vanilyalı kremayla servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|