![]() |
Prenses Pudingi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Prenses Pudingifırında puding yapımı - prenses puding nasıl yapılır - puding tarifiMalzemeler: 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 180 gr (3/4 su bardağı) şeker 2 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 125 gr (2 su bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış) 500 gr (2+1/2 su bardağı) süt 2 yumurtanın sarısı 2 yumurtanın akı 3 çorba kaşığı çilek reçeli Yapılışı: Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kaseye kalan 60 gr tereyağı ile 60 gr (1/4 su bardağı) şeker ve limon kabuğu rendesini koyup, tahta bir kaşıkla karışımı pürtüksüz ve krema kıvamında olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Tahta kaşıkla yumurta sarılarını dövüp, bir defada karışıma ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırının sıcaklığını iyice düşürünüz (140 C) ![]() Orta boy bir kapta yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile sert kuleler oluşana kadar çırpnız ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu merengi, bir spatula ile pudingin üstüne serpiniz ![]() ![]() Pudingi fırından alıp, kabından servis ediniz ![]() Not: Geleneksel bir İngiliz tatlısı olan prenses pudingini, yemeklerden sonra hafif bir tatlı olarak servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|