![]() |
Limonlu Revani 3 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Revani 3Limonlu Revani Tarifi - Limonlu Revani Yapılışı - Limonlu Revani Nasıl Yapılır - Limonlu Revani Malzemeleri Vurmak için: 10 adet bütün yumurta 100 gr ![]() 3 limonun rende kabuğu Az vanilya İçinin unu ve nişastası: 200 gr ![]() 50 gr ![]() Şurubu: 1 kg ![]() 600 gr ![]() 1 limonun suyu 25 santim kutrunda bir tepsinin içini yağlynıp unlayın ![]() ![]() ![]() 25 santim kutrunda bir tepsinin içi tamamen yağlanır ve içine un serpilir ![]() ![]() Yumurta, şeker ve vanilyayı çelik veya cam bir kaba koyup, kabı sıcak suyun içine oturtunuz ve bir yumurta vurma teli ile karıştırarak ılık bir vaziyete getiriniz ve sudan alınız ![]() Un, nişasta ve rendelenmiş limon kabuğunu beraberce harman ederek katın ![]() ![]() Yumurta bu koyuluğa gelince teli çıkarıp bir kevgirle çalkalamadan karıştırıp unu dikkatlice yediriniz ve tepsiye boşaltıp fırına sürünüz ![]() Piştikten sonra normal soğuk olarak şurubunu üzerine döküp 3-4 dakika fırına sürüp çıkarınız ve soğuyunca servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|