Rulo Revani |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo RevaniRulo Revani Tarifi - Rulo Revani Yapılışı - Rulo Revani Nasıl Yapılır - Rulo Revani Malzemeleri Hamuru için: 2 su bardağı un 1 su bardağı tozşeker 6 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu 2 paket vanilya İri dövülmüş fındık ya da ceviz 1 çorba kaşığı marmelat 2-3 adet muz Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1/4 limon dilimi Şerbet için 4 su bardağı tozşeker, su ve 1/4 limon dilimini birlikte kaynatalım Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatalım ve daha sonra soğumaya bırakalım Hamuru için yumurtaları 1 su bardağı tozşekerle birlikte köpürene dek iyice çırpalım Ardından 2 su bardağı elenmiş unu, 2 paket vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpalım Köşeli bir tepsiyi yağlayıp üzerine biraz toz şeker serpiştirelim Hamuru, tepsiye döküp 200 derece fırında pişirelim Pişen hamuru fırından çıkarıp üzerine marmelat sürelim ve fındık ya da cevizi de serpelim Muzları dizelim Hemen sıcakken rulo yaparak saralım Ruloyu iyice soğuttuktan sonra 1 cm aralıklarla keselim ve servis tabağına dizelim Önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti ruloların üzerine gezdirelim Servis yapalım Emine Beder |
|