Hanım göbeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım göbeği![]() Malzemeler: 2 5 su bardagi un2 5 su bardagi su1 corba kasigi seker 100 gr margarin4 yumurta 4 5 su bardagi seker1/4 limon suyu 1 fiske tuz 2 su bardagi siviyag Yapilisi: 1) 2 5 su bardagi su, 100 gr margarin, 1 corba kasigi seker, 1 tutam tuz yag eriyinciye kadar kaynatilir 2 5 su bardagi un birden ilave edilir Tahta kasikla karistirarak 10 dakika pisirilir![]() 2) Ilininca uc veya dort yumurta kirilir Elle yogurulur Ceviz buyuklugunde parca alinir![]() 3) Elde sekillendirilir Serce parmagi sivi yaga batirilir Ortasi delinir Soguk kizartma yaga birakilir Ocak ustune alinir Sallayarak kizartilir![]() 4)Kizaran tatlilar soguk suruba atilir 2-3 dakika bekletilir Servis tabagina alinir![]() |
|
|
|