![]() |
Baharatlı Puding |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı PudingMalzeme 60 gr ![]() 6 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış) 4 çorba kaşığı toz şeker 150 gr ![]() 100 gr ![]() 1,5 çorba kaşığı su ½ su bardağı İçim Tereyağ (Eritilmiş) ½ su bardağı çekilmiş badem 2 çay kaşığı toz tarçın 1 tatlı kaşığı toz karanfil Hazırlanışı Çokokrem benmari usulü eritilir ![]() Yumurta akları 1,5 çorba kaşığı şekerle çırpılarak kar haline getirilir ![]() Fırın 200 Cye getirilip ısıtılır ![]() ![]() Ülker Kakaolu Bisküvi ve Ülker Kakaolu Pötibör Bisküvi fırında kurutulur ![]() ![]() Yumurta sarılarına kalan şeker katılarak benmari usulü ısıtılır ve kremamsı bir hal alıncaya kadar çırpılıp karıştırılır ![]() Eritilmiş Çokokrem, tereyağı ile karıştırılır ve sonrasında yumurta eklenir ![]() ![]() Bu harç, daha önceden yağlanıp şekerlenmiş fırın kaplarına paylaştırılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|