![]() |
Antepfıstığı Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antepfıstığı TatlısıMALZEMELER 8 kahve fincanı ince çekilmiş koyu yeşil antep fıstığı, 2 kahve fincanı toz şeker, 1 kahve fincanı tereyağı veya margarin (eritilmiş), 2 kahve fincanı un, 7 yumurta, 1 tutam tuz, 3 bardak toz şeker, Surubu için: 2,5 bardak su, 3 yemek kaşığı limon suyu, üzerine serpmek için: 100 gr ![]() ![]() YAPILIŞ TARİFİ Önce yumurtaların sarıları ile akları ayrılır ![]() şekerle, şeker eriyip yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır ![]() akları da bir tutam tuzla çırpılarak kar yapılır ![]() zaman dökülmüyorsa olmuş demektir) ![]() karıştırılarak çırpılmış yumurta sarıları katılır ![]() yedirilerek karıştırılır ![]() karıştırılır ![]() ![]() boşaltılır ![]() ![]() dilimi gibi kesilerek şurubu dökülür ![]() süslenir ![]() |
![]() |
![]() |
|