Fırında Balkaymaklı Ayva |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Balkaymaklı AyvaMalzemeler 4 adet ayva 300 gr kaymak 8 adet karanfil 4 çorba kaşığı esmer şeker 8 çorba kaşığı bal Yapılışı Ayvaların altlarını (pişerker durmaları için) düzleştirecek şekilde kesin Üst kısımlarında da birer kapak çıkaracak şekilde saplarının 4 cm aşaşısından kesin Kapakları saklayın![]() Ayvaların çekirdeklerini diplerini delmeyecek şekilde çıkartın Oluşan boşluklara 1'er çorba kaşığı esmer şeker doldurun Saklamış olduğunuz kapakları, ayvaların üstlerine tekrar kapatın Ayvalarınızı 2'şer adet karanfille, alüminyum folyoya sarın![]() Alimünyum folyoya sardığınız ayvaları, fırın tepsisine dik şekilde oturtun ve önceden 200 derece ısıttığınız fırında 45 dk pişirin ![]() Ayvaları fırından alıp, folyofaı çıkartın ve soğumaya bırakın ![]() Ayvalar ılınınca kapaklarını açın ve içlerini kaymak ve 1 kaşık balla doldurun Kapakları geri kapatın![]() Ayvaların üzerine geri kalan balı dökerek servis yapın
|
|
|
|