![]() |
Sakızlı Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı RevaniSakızlı Revani Tarifi - Sakızlı Revani Yapılışı - Sakızlı Revani Nasıl Yapılır - Sakızlı Revani Malzemeleri Malzemeler 3 adet yumurta Türk kahvesi fincanıyla 3 fincan toz şeker Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvı yağ Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan yoğurt Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan irmik Türk kahvesi fincanıyla 5 fincan un 1 paket kabartma tozu Üzeri için; Hindistancevizi ve fıstık Şerbeti için; 4 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Nohut büyüklüğünde 2 adet damla sakızı Hazırlanışı Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla 3-4 dakika kadar çırpın ![]() Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin ![]() ![]() Diğer taraftan, 25-30 santim çaplı yuvarlak (aynı büyüklükte kare ya da dikdörtgen bir fırın kabı da kullanabilirsiniz) (borcam bu iş için çok uygundur) fırın kabını 3 çay kaşığı yumuşak margarinle iyice yağlayın ![]() Hazırladığınız boza kıvamındaki kek hamurunu yağlanmış kalıba aktarın ![]() Revaniyi 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Pişen revaniyi fırından çıkarıp ılık hale gelmesini bekleyin ![]() Diğer taraftan, şerbeti hazırlamak için; su ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|