Muhallebi Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebi TatlısıMuhallebi Tatlısı Tarifi - Muhallebi Tatlısı Nasıl Yapılır - Muhallebi Tatlısı Malzemeleri KEK MALZEMELERİ: 2 Yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un (tepeleme) Yarım su bardağı su 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao KREMA MALZEMELERİ: 2 türk kahvesi fincanı un 2 türk kahvesi fincanı şeker 8 türk kahvesi fincanı süt 1 paket krem şanti+1 su bardağı süt KEKİ ISLATMAK İÇİN: 1 su bardağı süt+1 tatlı kaşığı nescafe YAPILIŞI:İlk önce kremamızı hazırlayalım Bir tencereye un,süt ve şekeri alıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım Krem şantimizi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldıralım Kek için verilen malzemelerini çırpıp yağlanmış dikdörtgen veya kare(ben dikdörtgen kullandım) borcama alıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip 20 dakika pişirelim![]() Piştikten sonra fırından alıp üzerine 1 su bardağı süte karıştırılmış nescafeli sütü her yerine gezdirip soğumaya bırakalım![]() Soğumuş kremamıza Hazırladığımız krem şantiyi ilave dip bir iki dakika çırpalım Soğumuş olan kekimizin üzerine sürelim En üste kakao serpip buzdolabına kaldıralım![]() Bu tatlıyı bir gün önceden yapabilirsiniz AFİYET OLSUN![]() ![]() |
|
|
|