Muzlu Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu RevaniMuzlu Revani Tarifi - Muzlu Revani Yapılışı - Muzlu Revani Nasıl Yapılır Hamuru için: 2 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 6 adet yumurta yarım paket kabartma tozu 2 paket vanilya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı iri dövülmüş fındık ya da ceviz Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1/4 limon dilimi İç malzemesi için: Muz ve marmelat Şerbet için 4 su bardağı tozşeker, su ve 1/4 limon dilimini birlikte kaynatalım Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım Hamuru için yumurtaları 2 su bardağı tozşekerle birlikte köpürene dek iyice çırpalım Ardından 2 su bardağı elenmiş unu, 2 paket vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ekleyip, tekrar çırpalım Bir tepsiyi 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı'yla yağlayıp üzerine biraz tozşeker serpiştirelim![]() Hamuru tepsiye döküp 200 derece fırında pişirelim Pişen hamuru fırından çıkarıp üzerine marmelat sürelim ve fındık ya da cevizi de serpelim Sıcakken rulo yaparak saralım Rulo iyice soğuduktan sonra 1 cm aralıklarla keselim ve servis tabağma koyalım Önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti ruloların üzerine gezdirelim, servis yapalım
|
|
|
|