![]() |
Salepli Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salepli AşureMALZEMELER 4 su bardağı hazır sıvı salep 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve nişastayı ezmek için 1 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur Üzerini süslemek için gerekli olan malzemeler: 3 yemek kaşığı pekmez 1 su bardağı dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI Büyükçe bir tencerenin içine, içime hazır salebi, suyu ve toz şekeri koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan iyice yıkanmış pirinç ve bulguru da ilave edip, pişmeye bırakalım ![]() ![]() Bir taraftan da kaselerimizi hazırlayalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|