![]() |
şöbiyet tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() şöbiyet tatlısı• 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı yoğurt • 1 paket kabartma tozu • 1 kaşık sirke • 250 gr ceviz • 2 yumurta • 5 bardak un Şurubu: • 5 bardak şeker • 3 ![]() • 300 gr nişasta • Üzerine 300 gr tereyağı Kreması: • 1 su bardağı irmik • 1 su bardağı su • 1 su bardağı fındık veya ceviz içi 1- Bir kaba sıvıyağ, sirke, yumurta konup çırpılır ![]() ![]() ![]() 2- Hamur ikiye bölünür ![]() ![]() 3- Hamur parçalan bir kaba dizilerek üzerlerine bol nişasta ile un serpilir ![]() ![]() ![]() 4- Her yufkanın arası bol nişastalanır ![]() ![]() 5- Kare şekline gelen hamur karelere kesilip, her kareye pişirilen kremadan bir kaşık konup üçgen şeklinde kapatılır ![]() ![]() 6- Diğer hamurun bezeleri de aynen açılıp içi konup tepsiye dizilir ![]() ![]() Şurubu: 5 su bardağı şeker ile 3 ![]() ![]() ![]() Kreması: Bir tencerede irmikle su karıştırılıp muhallebi gibi karıştım karıştıra pişirilir ![]() ![]() Not: Ceviz katılmadan da yapılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|