![]() |
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Yufkadan Cevizli Baklavamalzeme: 1/2 kilo baklavalık ince yufka, 250 gram tereyağı, 1 bardak iyice dövülmüş ceviz içi, 650 gram toz şekeri, 1 limonun suyu, 1+1/2 bardak su ![]() Yapımı : Hazır olarak alınacak baklavalık yufka üst üste konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baklava pişerken bir tencereye birbuçuk bardak suyla toz şekeri ve limonun suyu konur ve onbeş-yirmi dakika kaynatılarak koyu bir şerbet durumuna getirilir ![]() Baklavalar pişipte tepsi fırından alındıktan sonra on dakika bir kenarda soğutulur ![]() ![]() ![]() Baklavalar iyice soğuyup şerbeti çektikten sonra tabaklara konur ve böylece servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hazır Yufkadan Cevizli Baklavaçok güzel yazmışsın, yalnız bu klasik tarzın dışında benim annemin yaptığı bir yol daha var; hazır yufkayı açıyorsun, içini yağlayıp cevizleri serpiyorsun sonra bu bir kat yufkayı,ince bir çubuk yardımıyla boydan boya rulo halinde sarıyorsun bir elini çubuğun ucundan, diğer elini sardığımız yufkanın başından tutup çekiyoruz böylelikle buruşmuş bir halde uzunca bir baklava ortaya çıkıyor tepsiyi böyle doldurup,şerbeti yine aynı şekilde uygulayabiliyoruz Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|